Kuřecí řízky po toskánsku

4 kuřecí řízky, 2 stroužky česneku, olej, 4 lístky šalvěje (nebo sušená šalvěj), mletý pepř, sůl.
Jak na to:Kuřecí řízky odblaníme, naklepeme paličkou na maso tak, aby byly pokud možno rovné, osolíme, opepříme, potřeme olejem, poklademe šalvějovými lístky (posypeme sušenou šalvějí), vložíme na pánev s rozehřátým olejem a přidáme česnek.
Přiklopíme je pokličkou o málo menší, než je pánev, ale tak velkou, aby zatížila kuřecí řízky. Pokličku zatížíme závažím a na mírném plameni dusíme 10 minut. Pak řízky obrátíme, opět zatížíme poklicí a závažím a dusíme ještě asi 5 minut, až řízky změknou.
Podáváme s dušenou zeleninou a s brambory.
Dušené kuřecí řízky s cibulí, Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí řízky v marinádě, Zapékané kuřecí řízky, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí