Chléb z dýně hokkaido od andilek
21.5.2008

400g očištěné dýně, 350g hladké mouky, 350g hrubé celozrnné mouky (nebo jemné),1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droľdí, 10 lžic dýňových semínek, 2 lžičky bramborového škrobu, špetka cukru sůl
Jak na to:Dýni nakrájet a dusit doměkka. Slít vodu, rozmixovat a vychladit.
Pro pečení v troubě:
Aby měl chleba křupavou kůrku, potřít směsí z 20 ml vody, lžičky soli a bramborového škrobu.
Na potřený chléb přitlačit zbylá dýňová semínka a dát do trouby.
Kuře s dýní, Dýňová polévka, Dýňová kaše (pro děti od ukončeného 8. měsíce), Zavařovaná dýně vhodné na prívarok nebo polévku, Dýně s příchutí