Chléb od elšky

Potřebujeme:

350 ml vody, 3 lžíce olivového oleje, 1,5 lžičky soli, 500g hladké pšeničné mouky, 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí Na náplň: 200g sýru Niva, 200g Mozzarelly, 1 hrst bazalky, 1/2 lžičky hrubé soli, 3 lístky rozmarýnu (bez tvrdých stonků), 4 lžíce Olivového oleje na pokapání

Jak na to:

Po vytáhnutí z formy těsto stlačte pěstí a rozdělte na dva stejně velké kusy. Asi 5 minut tvarujte do bochánků a zase 10 minut nechte odpočinout. Potom vyválejte na placky s průměrem asi 25 cm. Jednu položte na olejem vymazaný plech a rozloľte na ni náplň.
NÁPLŇ samozřejmě můžete vytvořit nejen podle tohoto doporučení (niva, mozzarella, bazalka), ale i podle chuti a dostupných surovin. Pak překryjte druhou plackou. Opět dejte chlebu asi 30 minut čas na kynutí pod utěrkou. Pak povrch těsta opatrně stlačujte tak, abyste vytvořili asi centimetr hluboké důlky - do nich můžete dát snítky rozmarýnu. Nakonec posypte hrubou solí a pokapejte olivovým olejem . Pečte v předehřáté troubě 30-45 minut dozlatova. Ihned po vyjmutí z trouby opět potřete olivovým olejem a servírujte teplý.

Podobné recepty:

Opékaný chléb ve vajíčku se sýrem, Česneková pomazánka od Ingy, Chléb z dýně hokkaido od andilek, Obložené srdíčka, Chléb plněný sýrem a slaninou