Kuřecí čtvrtky na hermelínu

Potřebujeme:

4 menší kousky kuřete, 1 hermelín, 2 sladké šlehačky, 2 větší cibule, 5 ks stroužků česneku, hrst meduňky, hrst sedmikrásek, 1 polévková lžíce šalvěje, 1 polévková lžíce dobromyslu, sůl, bílý pepř, celozrnné pečivo

Jak na to:

Kuřecí čtvrtky opláchneme, osolíme a dáme do pečící mísy. Cibuli pokrájíme na kolečka a poklademe vedle kuřete. Česnek rozetřeme a dáme na cibuli. Osolíme a opepříme.
Smícháním meduňky, šalvěje, dobromyslu připravíme bylinkovou směs, kterou posypeme kuře.
Hermelín nakrájíme na tenké plátky a poklademe na kuře. Vše zalijeme šlehačkou. V předehřáté troubě pečeme kuře doměkka. Na konci pečení posypeme sedmikráskami.
Podáváme s celozrnným pečivem. Můžeme podávat s bramborami.

Podobné recepty:

Kuřecí masíčko na hermelínu a mandarinkách, Kuře na hermelínu dle strýčka Krchova, Kuřecí prsa plněné hermelínem, Italské kuře, Kuře na kari a houbách