Kynutá švestková buchta
26.5.2008

500g polohrubé mouky, 100g Hery, 100g cukru krupice, 100- 150 ml mléka, droždí.Drobení: Hera + pol. mouka + cukr moučka
Jak na to:Do vlažného mléka dáme rozpustit droždí. Do mouky nasypeme cukr a nakrájíme po kouskách Heru, pomalu vlíváme mléko s droždím. Vše uhněteme tak, aby se nic nepřilepovalo na vařečku ani na mísu. Necháme vykynout. Poté vše dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Navrch klademe švestky a nakonec dáme drobení, které jsem uděly z Hery+ curku moučka + polohrubá mouka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Drobenku přidávám až nakonec, aby se moc nespekla, je to tak cca 10 minut před dopečením.
Podobné recepty:Zapékané povidlové nudle, Domáci perník, Perky, Kynutá mřížka, Pudingová buchta se zakysanou smetanou