Výborné řezy

Potřebujeme:

Ingredience:piškoty 250 g
krém:zakysaná smetana 3 kelímky, vanilkový pudink 3 balíčky, kakao 3 lžíce, mléko 750 ml, tvaroh 250 g
na ozdobu:hořká čokoláda
těsto:polohrubá mouka 200 g, horká voda 10 lžic, olej 10 lžic,vejce 4 ks, prášek do pečiva 1/2 balíčku, cukr moučka 200 g

Jak na to:

Postup přípravy receptu:Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Plech vymažeme a vysypeme. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny. Postupně přidáme olej, vodu a prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na připravený plech a upečeme jej dozlatova. Korpus necháme vychladnout. Zatím si připravíme krém. V mléce rozmícháme pudink a cukr a svaříme v hladký pudink. Pudink necháme důkladně vychladnout. Je lepší jej občas míchat, nevytvoří se nepříjemný škraloup. Do studeného pudinku vmícháme tvaroh, smetanu a kakao. Upečený a vychladlý piškot potřeme marmeládou a polovinou krému. Piškoty namáčíme do rumu a pokládáme na krém. Druhou polovinu krému rozetřeme na piškoty a posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou. Výborné řezy necháme ztuhnout, nakrájíme na libovolně velké kostky a můžeme podávat.

Podobné recepty:

Zapečený lilek, Savojské placky, Kuřecí prsa se špenátem, Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy