Savojská bramborová polévka
28.5.2008

2 cibule, 5 mrkví, 4 středně velké brambory, pažitka nebo majoránka, 60 g másla, polévkové koření, 2 lžička hladké mouky, 1,5 l vody, muškátový oříšek, sůl.
Jak na to:Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a za stálého míchání dusíme, až to zavoní. Pak teprve zaprášíme moukou a necháme ještě chvíli pražit. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory, polévkové koření, strouhneme muškátového oříšku a osolíme. Před podáváním bohatě posypeme sekanou pažitkou. Když není, nahradíme ji majoránkou, kteoru přidáváme, jakmile polévku zalijeme vodou.
Podobné recepty:Krémová bramborová polévka, Bramborová polévka se švestkami, Bramborová polévka s tvarohem, Krémová bramborová polévka s párkem, Krémová bramborová-pórková polévka