Špagety ragutáty

Potřebujeme:

500dkg libové vepřové kotlety, 1 sklenice MORAVANKA ,1ks 3dl kečupu, 2 střední cibule, 1 dl oleje, 1 lžíce hladké mouky, 10 dkg tvrdého sýru na posypání (nejraději EIDAM), 1 balíček špaget voda dle potřeby

Jak na to:

Na rozpáleném oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky(1,5 x 1,5cm)nakrájené maso a orestujeme.Poté přidáme obsah(nakrájený)sklenice MORAVANKA i s lákem,(feferonky kdo nemá rád ostré nemusí)pak přidáme vodu - je jí plná sklenice od MORAVANKY a vše podusíme dokud nebude maso měkké.Potom přidáme celý kečup a chvíli povaříme.Mezitím si v hrnečku rozmícháme mouku ve vodě a zahustíme podle toho jak je každý zvyklý.Provaříme,(za stálého míchání)aby se ztratila chuť mouky(asi 5 min.).Mezitím si ve slané vodě s trochou oleje uvaříme špagety(dle návodu) t.j. asi 15 minut.Na talíře servírujeme špagety,doprostřed omáčku a vše bohatě posypeme sýrem.

Podobné recepty:

Špagety s italskou drobenkou, Špagety, Špagety s mletým masem, Špagety Hollywoodské hvězdy, Špagety na sladko - Krkonošská specialita