Blesková vajíčková polévka
5.6.2008

2 lžíce hrubé mouhy, 20 g másla, 1 celé vejce, petrželová nať, 1 litr (může být i více) vody, sůl dle chuti (možno trochu vegety)
Jak na to:Do hrnce dáme máslo a mouku a smažíme jíšku. Když je světle hnědé barvy, přidáme vejce a rychle zasmažíme. Vzniknou i malé hrudky tím, jak se vejce zasmažila v jíšce. Zalejeme horkou vodou a povaříme 5 minut. Přidáme sůl a nasekanou petrželku.Je to základní polévka, do které můžete podle chuti přidat to, co máte rádi (zeleninu, maso, uzeninu). Já přidávám knedlíčky a někdy také nic.
Podobné recepty:Velice rychlá vajíčková polévka, Vajíčková pomazánka - fofr, Blesková brokolice, Vajíčková pomazánka, Vajíčková pomazánka