Milánská hustá zeleninová polévka
5.6.2008

1 litr poctivého hovězího vývaru, 100 g slaniny, 100 g čerstvých bobů, 100 g vyloupaného zeleného hrášku, 1 stonek celeru, čtvrt kapusty, 2 mrkve, 6 rajčat, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 4 lžíce rýže, 2 lžíce strouhaného parmezánu, sůl, pepř, troška šalvěje
Jak na to:Do vroucího vývaru dáme drobně krájenou slaninu, všechnu zeleninu a oloupaná rozčtvrcená rajčata. Přidáme třený česnek a rýži, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj a vaříme velmi zvolna, až je zelenina měkká a až vsákne téměř všechen vývar. Polévku přelejeme do mísy, přimícháme strouhaný sýr a podáváme.
Podobné recepty:Milánská zeleninová polévka, Hustá zeleninová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Hustá zeleninová polévka, Rychlá zeleninová polévka