Rybí filé s bylinkami-4 dětské porce

19.6.2008
Potřebujeme:

250g rybího filé, 30g másla, 1 pol.lžíce čerstvých bylinek (tymián, řebříček, bazalka, kopr, petrželka), sůl. Omáčka : 1pol.lžíce olivového oleje, 15g pšeničné mouky či lépe 1pol.lžíce kuzu, 1bílý bio jogurt, 1pol.lžíce stejných bylinek jako výše, sůl, 1lžička citr.kůry z bio citrónu či hodně vydrhnutého normálního, 4 plátky oloupaného citronu na ozdobu

Jak na to:

Omáčka : cibulku zpěníme na oleji, přidáme mouku či kuzu a osmahneme, zalijeme jogurtem, osolíme, povaříme 3minuty. Přidáme jemně nasekané bylinky, dochutíme citr.šťávou. Dětem omáčku proliju přes sítko. Filé rozdělíme na 4porce, osolíme, obalíme v bylinkách a horkém másle z obou stran a 10minut pečeme. Na talíři zdobíme plátky citronu, podáváme s vařeným bramborem.

Podobné recepty:

Předkrm z rybího filé, Smažené rybí filé, Rybí filé na roštu, Zapečené rybí filé s anglickou slaninou, Pikantní rybí filé