Moskevský candát

6.6.2008
Potřebujeme:

600 g candáta, 1 cibule, 60 g oleje, 1 bobkový list, 5 zrnek pepře, 50 ml bílého vína, 20 g hladké mouky, 20 g rajčatového protlaku, 300 ml zeleninového vývaru, 30 ml sladké smetany, 2 žloutky, 20 g másla, citrón, 20 g kaviáru

Jak na to:

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme celý pepř a bobkový list, vložíme osolené porce candáta a zvolna je opečeme po obou stranách. Rybu přelijeme vínem a za občasného podlévání šťávou dusíme téměř do měkka. Pak candáta vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme, přidáme rajčatový protlak a vývar a dobře promícháme. Omáčku přecedíme, dosolíme a zjemníme žloutky rozšlehanými se smetanou a máslem. Při podávání přelijeme candáta omáčkou a ozdobíme plátky citrónu a kaviáru.

Podobné recepty:

Candát na bylinkové omáčce, Candát na portugalský způsob, Candát se špenátem, Moskevský kapr, Candát na másle