Moskevský candát

600 g candáta, 1 cibule, 60 g oleje, 1 bobkový list, 5 zrnek pepře, 50 ml bílého vína, 20 g hladké mouky, 20 g rajčatového protlaku, 300 ml zeleninového vývaru, 30 ml sladké smetany, 2 žloutky, 20 g másla, citrón, 20 g kaviáru
Jak na to:Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme celý pepř a bobkový list, vložíme osolené porce candáta a zvolna je opečeme po obou stranách. Rybu přelijeme vínem a za občasného podlévání šťávou dusíme téměř do měkka. Pak candáta vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme, přidáme rajčatový protlak a vývar a dobře promícháme. Omáčku přecedíme, dosolíme a zjemníme žloutky rozšlehanými se smetanou a máslem. Při podávání přelijeme candáta omáčkou a ozdobíme plátky citrónu a kaviáru.
Podobné recepty:Candát na bylinkové omáčce, Candát na portugalský způsob, Candát se špenátem, Moskevský kapr, Candát na másle