Oháňková polévka
6.6.2008

1/2 kilkogramu masité oháňky, 30 gramů másla, 30 gramů cibule, 150 gramů kořenové zeleniny, bobkový list, tymián, 1 zrníčko nového koření, 4 zrnka pepře, sůl, malý květák
Jak na to:Hovězí oháňku opereme, rozsekáme na kusy a osolíme. Na rozpáleném másle si usmažíme na plátky nakrájenou zeleninu s cibulí, pepřem, bobkovým listem, tymiánem a novým kořením. Do usmaženého vložíme osolené maso a udusíme doměkka. Měkké maso zbavíme kostí a nakrájíme na malé kousky. Ze šťávy připravíme polévku, vložíme do ní maso a zavaříme do ní na růžičky rozebraný květák.
Podobné recepty:Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Mléčná polévka s drobenkou, Brokolicovo-smetanová polévka