Rýžový nákyp s jablky

Potřebujeme:

350 gramů rýže, 100 gramů másla, 3 vejce, 500 gramů jablek, 120 gramů krystal cukru, 7 dl mléka, 30 gramů práškového cukru, citrónová kůra, mletá skořice, špetka soli

Jak na to:

Do vařícího méka vysypeme opláchnutou rýži, přidáme polovici másla, špetku soli, uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a uvaříme do měkka. Uvařenou rýži necháme vychladnout. Do vychladlé rýže přidáme žloutky, citrónovou kůru, polovičku cukru, tuhý sníh z bílků a vše jemně promícháme. Čtvrtinou másla vymažeme pekáček, do kterého rozložíme rovnoměrně polovici rýže, na ni položíme tenké plátky oloupaných jablek, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a přikryjeme zbylou rýží. Vše polijeme roztaveným máslem a upečeme do zlatova. Na talířích sypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Rýžový nákyp, Rýžový nákyp, Rýžový nákyp, Rýžový nákyp s meruňkami, Mramorový rýžový nákyp