Mandlové řezy

6.6.2008
Potřebujeme:

4 vejce, ¾ skleničky moučkového cukru, ½ balíčku mletých mandlí, 1 sklenička hladké mouky, lžička kypřícího prášku, ovoce na ozdobu
Na krém: 1 ½ skleničky bílého vína, 1 vanilkový pudink, ¼ kostky másla a moučkový cukr

Jak na to:

Vejce ušleháme s cukrem v hustou pěnu, postupně přidáme 3 lžíce horké vody, šleháme, až těsto zhoustne. Dáme do mísy, přidáme mandle, mouku prosetou s kypřícím práškem a lehce zamícháme. Těsto nalijeme na papír na pečení položený na plechu, rozhrneme do stejnoměrné vrstvy, volný okraj zahradíme zdvižením papíru. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Vychladlý plát potřeme krémem a ozdobíme ovocem.
Příprava krému – ve víně rozmícháme pudinkový prášek, za stálého míchání uvedeme do varu, 1 minutu povaříme, vychladíme, přidáme změklé máslo a cukr. Krém našleháme.

Podobné recepty:

Mandlové hrudky, Mandlové řezy, Pečené mandlové dortíky, Mandlové indiánky, Vánoční kuřecí polévka s mandlovými knedlíčky