Vepřová pečínka

Potřebujeme:

asi 1kg vepřové pečínky (libového bůčku nebo žebírek), celkem 1,2kg brambor a zeleniny (pastiňáku nebo kořenové petržele a cibule), 2–3 stroužky drceného česneku, sůl a kmín na dochucení

Jak na to:

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Brambory a zeleninu promíchejte s trochou soli a kmínu a v jedné vrstvě rozložte na dno pekáčku. Posypte česnekem, navrch položte maso, osolte ho a hodně okmínujte.Vložte do trouby a pečte zhruba tři čtvrtě hodiny. Během této doby maso jednou obraťte, a pokud se vám zdá, že se vypéká až příliš, překryjte ho alobalem. Ke konci pečení zvyšte teplotu asi o dvacet stupňů, sejměte hliníkovou fólii a nechte maso hezky zezlátnout.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Čínská vepřová žebírka na páře, Vepřová žebírka s hráškem, Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Vepřová rolka v sezamové krustě