Kuře na zázvoru
17.6.2008

400 gramů kuřete, lžička mletého zázvoru, 2 lžíce vína, lžíce cukru, sójová omáčka, olej
suroviny na omáčku: lžíce oleje na kterém byla osmahnuta špetka chilli, lžíce sójové omáčky, stroužek česneku, trocha cukru
Kuře nakrájíme na malé kousky a dáme odležet do misky s vínem, zázvorem, několika kapkami sójové omáčky a cukrem. Po 1 až 2 hodinách maso vyjmeme a prudce 5 minut opékáme na oleji. Zbytky marinády společně s přísadami na omáčku umícháme a krátce prohřejeme. Opečené maso namáčíme do vzniklé omáčky a jíme s rýží nebo chlebem.
Podobné recepty:Kuře na bazalce, Kuřecí salát, Karibské kuře na zázvoru, Kuře na zázvoru a víně, Kuře na zázvoru