Červené zelÍ

Půl střední hlávky, čerstvého červeného zelí, máslo, cibuli, hnědý cukr, ale může být krystal, šťáva z jednoho citrónu a 2 jablka oloupaná, na plátky nakrájená.
Jak na to:Odstraníme košťál a tvrdší z listu a nakrájíme zelí. Dáme ho chvilinku orestovat, podusit na kousek másla ( ne olej ), Přidáme nastrouhanou větší cibuli ( opravdu nastrouhat, žádné krájení ), cukr, šťávu z jednoho citrónu a na plátky nakrájená jablka. Promícháme a vše dohromady dusíme za občasného jemného podlití 2hodiny. Zelíčko bude měkounké voňavé, velmi dobré. Může se ještě dochutit. Podává se ke křupavé kachně, huse s víděňským knedlíčkem.
Podobné recepty:Dušené červené zelí, Dušené červené zelí, Křupavé zelí, Dušené červené zelí, Dušená červené zelí