Skořicové květy

Potřebujeme:

350 g vepřového masa, 2 vejce, 2 vrchovaté polévkové lžíce rýžové hladké mouky, trocha pepře a soli, po 2 polévkových lžících sójové omáčky, cukru, octa, škrobové moučky, 1 kávovou lžičku jemně posekané cibulky, 1 kávová lžička glutasolu (vegety), 1 polévková lžíce (nejlépe) konopného oleje.

Jak na to:

Maso rozkrájíme na plátky a tupou stranou nože rozklepeme na tenké placičky. Ty nakrájíme na nudličky, dáme do misky a promícháme s jednou kávovou lžičkou sójové omáčky, cukrem a jednou kávovou lžičkou glutasolu. Rozšleháme dvě vejce, smícháme je s rýžovou moukou a v této směsi maso dobře obalíme. Do horkého oleje v hluboké pánvi nasypeme maso. Olej je zapotřebí udržovat při stejnoměrné teplotě. Maso v něm necháme asi dvě minuty, až zeľloutne do barvy skořicových květů. Pak maso vyndáme a okapané dáme na teplou mísu. Olej z pánve odlijeme, aby zůstalo jen vymaštěné dno, přidáme cukr a za stálého míchání jej nechám zkaramelizovat. Potom vmícháme všechny ostatní přísady: sójovou omáčku, ocet a škrobovou moučku rozmíchanou ve studené vodě. Omáčku necháme povařit za stálého míchání a nalijeme ji do malých misek. Do druhého pánve dáme trochu konopného oleje a až se rozehřeje, přidáme cibulku a maso. Promícháme, opepříme a osolíme. Při jídle namáčíme maso v omáčce.

Podobné recepty:

Lekníny, Sirup z květu černého bezu , Skořicové řezy, Skořicové řezy, Osvěžující limonáda z bezu