Vaječný koňak
24.6.2008

7-8 žloutků, 1 TATRA (neslazené kondenz. mléko), 2 vanilkové cukry, 1 - 2 šálky mléka (obyčejného), 1 SALKO (slazené kondenz. mléko)
Jak na to:Vše kromě SALKA do hrnce na vodní lázeň a šlehat do zhoustnutí (nesmí se vařit), já vařím a šlehám, až to je cca 60°C teplé a udělá se hustší pěna.Pak odstavit, přidat 1 SALKO, pořádně rozmíchat a za občasného míchání nechat vychladnout (pěna opadne).Po vychladnutí přidat cca 1/4 l rumu, ale spíš dle chuti. A pozor, jak se to rozleží, tak je někdy třeba ještě přidat rum.Pokud zůstanou po pěně hrudky, cedím do lahve přes cedníček.
Podobné recepty:Vaječný koňak - Amareto, Veselé kuřátko, Vaječný koňak, Vaječný koňak, Vaječný koňak