Med z pampelišek
16.7.2008

400 hlaviček květů z pampelišek, 2 l vody, 2 citrony, 2 kg cukr krystal
Jak na to:Hlavičky květů pampelišek opereme pod tekoucí vodou, vložíme do čtyřlitrového hrnce. na květy nalejeme 2 l vody, přidáme oprané na kolečka nakrájené a jader zbavené citrony a dáme vařit.od bodu varu vaříme 15 minut, pak necháme pampelišky ve šťávě do druhého dne vyluhovat. připravíme si čistou nádobu, zakryjeme plátnem, převážeme a šťávu přecedíme. Zbytek vymačkáme přes plátno.do takto připravené pampeliškové šťávy přidáme cukr a za častého míchání vaříme až hodinu a půl, až se med začne táhnout.Hotový med nalijeme do sklenic a uzavřeme víčkem.
Podobné recepty:Med z pampelišek, Pampeliškový med (sirup), Pampelíškový med, Pampeliškový med, Zázvorový čaj