Vánoční zelňačka

Potřebujeme:

kysané zelí, brambory, 2 zakysané smetany, 1 šlehačka, sůl, cukr, citron nebo ocet, podravka, vejce uvařená natvrdo, popř. Magi dle chuti.

Jak na to:

K zelí přidáme trochu vody a dáme vařit. Do druhého kastrolku dáme vařit brambory nakrájené na malé kostičky + sůl, kmín. Brambory můžeme vařit i společně se zelím, pak si ale vytvoří tužší kůrčičku. Když jsou brambory měkké, smícháme je se zelím a vlijeme všechny smetany ( kdo má rád, může si do smetan rozkvrdlat trošku hladké mouky ). Dochutíme solí a cukrem, dle chuti můžeme přikyselit šťávou z citronu nebo octem, přidáme trochu podravky, popř. magi - vše podle chuti, jak kdo má rád. Nakonec přidáme 3-4 vejce uvařená na tvrdo, nakrájená na malé kostičky ( já používám kráječ na vajíčka - jednou nakrájené vajíčko otočím a znovu překrojím - vzniknou maličké hranolky )

Podobné recepty:

Novoroční bábovka, Vánoční zelňačka pro vegetariány, Vánoční zelňačka s uzeným tofu, Vánoční zelňačka, Vánoční cukroví