Raci ve sladkokyselé omáčce
20.7.2008

150 g račího masa, 1 polévková lžíce octa, ovocné pálenky, sherry, cukru, sójové omáčky, oleje a 1 kávová lžička škrobové moučky
Jak na to:Připravené račí maso pokapte pálenkou, posolte, rukou jemně promněte a na rozehřátém oleji opékejte jednu minutu. Na jiné pánvi na jedné polévkové lžíci oleje, octa, sůl, víno, sójovou omáčku a ve vodě rozmíchanou škrobovou moučku. Za stálého míchání povařte, nasypte opečené račí maso a asi tři minuty míchejte nad mírným ohněm. Před podáváním zakápněte lžící oleje nebo rozpuštěného másla.
Podobné recepty:Kapr ve sladkokyselé omáčce, Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Palačinkové těsto, Fazole v chilli omáčce, Fazole v chilli omáčce