Citrusový medový koláč

4.11.2008
Potřebujeme:

Olej na vytření formy, 1/4 hrnku margarínu, 4 lžíce medu, Nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citrónu, 2/3 hrnku nízkotučného mléka, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 1/2 lžičky kypřícího prášku, 1/2 lžičky mletého nového koření, 1/2 hrnku semoliny (krupice z tvrdé pšenice), 2 bílky, 2 lžičky sezamu

Jak na to:

1. Troubu předehřejeme na 200 ° C. Formu na koláč o průměru 23 cm vytřeme olejem a na dno položíme pečící papír. Margarín a 3 lžíce medu dáme do rendlíku a zahříváme na velmi mírném ohni, dokud se nerozhřejí. Rendlík odstavíme. Lžíci citrónové šťávy odložíme a zbytek vmícháme do medové směsi zároveň s citrónovou kůrou a mlékem.

2. Mouku prosejeme do misky, přidáme kypřící prášek a nové koření a vmícháme do směsi v rendlíku. Vmícháme semolinu. Z bílků ušleháme nepříliš tuhý sníh a opatrně ho zapravujeme do směsi v rendlíku. Těsto upravíme do koláčové formy a posypeme sezamem3. Koláč pečeme v předehřáté troubě 30 minut dozlatova. Zbývající med a citrónovou šťávu smícháme a nalijeme na koláč. Před podáváním necháme vychladnout ve formě.

Podobné recepty:

Medové trojúhelníky s čokoládou, Nádivka do medových řezů, Medový krém, Medový ježci, Medový krém