Plněné paprikové lusky

28.7.2008
Potřebujeme:

Nádivka: 10 dkg uzeného masa, 10 dkg šunkového salámu, 10 dkg eidamu, 1 rohlík, cibuli, 2 vejce, pepř, sůl, sladkou papriku,4-6 paprikových lusků, 2-3 rajčata, šlehačku, vegetu

Jak na to:

Do nádivky vše nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, pepř, sladkou papriku, vejce a důkladně promícháme.Nádivkou naplníme paprikové lusky.Pekáč vymažeme olejem, posypeme vegetou, vložíme naplněné papriky, přidáme pokrájená rajčata (může být i protlak) a dáme do trouby mírně podusit, když jsou papriky růžové obrátíme je a zalijeme šlehačkou.Podáváme s brambory a zeleninovým salátem. Já dělávám i samotnou nádivku, většinou dvojitou dávku surovin. Vše pokrájím a promíchám, dám do zapékací mísy chvilku zapéct, potom to podliji šlehačkou a ještě dám dopéct.

Podobné recepty:

Papriky se sýrem, Paprikový lusk se zeleninovou směsí, Pánev s kuřecím gyrosem, Hovězí perkelt s červeným vínem, Zavařené fazolové lusky