Greenwichská bramborová polévka

Potřebujeme:

250 g brambor, 40 g másla, 1 cibule, 100 g žampiónů, 500 ml smetany, muškátový oříšek, pepř, sůl, asi 1,5 l vody.

Jak na to:

Do osolené vody dáme vařit kostičky oloupaných brambor. Uvaříme je doměkka a pak je vlijeme do mixéru i s vodou. Mezitím osmahneme na másle jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájené houby, opepříme a podusíme pod pokličkou. Směs přidáme do mixéru. Vše opatrně ušleháme, nalijeme zpět do hrnce, povaříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Pak vlijeme smetanu a hned podáváme.

Podobné recepty:

Krémová bramborová polévka, Bramborová polévka se švestkami, Bramborová polévka s tvarohem, Krémová bramborová polévka s párkem, Krémová bramborová-pórková polévka