Kečup

30.7.2008
Potřebujeme:

Na 5 litrů přepasírovaných rajčat přidáme 4kávové lžičky soli, 2lžíce cukru, 2dl octa ,1 lžička červené papriky, nastrouhanou polovinu muškátového oříšku v šátečku z gázy: 4 velké rozkrojené cibule, 3 lžičky hořčičných semínek, 5 kuliček nového koření, 8 hřebíčků

Jak na to:

Masu vaříme za občasného míchání tak dlouho,až kečup zhoustne - objem asi na polovinu.
Pak vyjmeme koření a protlak dochutíme solí,cukrem ,octem.Chceme-li mít kečup hladký,po částech jej rozmixujeme.
Plníme do sklenic a sterilizujeme při 85st. 20 minut.

Podobné recepty:

Vajíčkové těstoviny, Tuňáková-sýrová pomazánka, Houbová směs na cokoli, Vepřové na másle, Rýžovo tuňákový salát