Jahodové knedlíky
Suroviny:400 g hrubé mouky, 1 lžíce cukru, 1 lžíce másla, 1/4 l mléka, 1 vejce, 1/2 kostičky droždí (20g) a špetka soli
Jak na to:1. Mléko ohřejeme, přidáme cukr, lžičku mouky a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek
2. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, vlijeme kvásek, promícháme, přidáme vejce a rozehřáté máslo a vypracujeme husté těsto. Necháme vykynout asi 3/4 hodiny.
3. Pak z těsta vyválíme váleček, odkrajujeme kousky, zploštíme a zabalíme do nich jahodu (nebo jiné ovoce) a necháme chvíli odpočinout.
4. V širším hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme část knedlíků a vaříme je osm minut. (spojem nahoru 4 minuty, spojem dolů 4 minuty)
5. Po vyjmutí každý knedlík natrhneme vidličkou, aby z něj vyšla pára.
Jahodové knedlíky, Banánový pohár, Jahodové knedlíky a la hanička, Plněné bramborové knedlíky, Jahodové řezy