Sváteční česnečka

Potřebujeme:

1l vody, 1-2 kostky zeleninového bujonu,30-35 stroužků česneku, sůl, bobkový list, nové koření,hřebíček, muškátový oříšek, 1 PL olivového oleje.

Jak na to:

V jednom litru zeleninového vývaru dáme povařit společně s 2 bobkovými listy,3 kuličkami nového koření a hřebíčkem asi 30 celých stroužků česneku. Až jsou měkké (to poznáte, asi za 15-20 min), vytáhneme je a propasírujeme v česnekovači zpět do polévky. Přidáme špetku nastrouhaného muškátového ořechu, soli a na závěr 1 lžíci olivového oleje. Můžeme podávat s opraženou houskou.

Podobné recepty:

Sváteční česnečka, Kuřecí česnečka podle Maxim Turbulenc, Česnečka, Vydatná česnečka, Česnečka s ovesnými vločkami