Kakaovo-kokosové řezy

Potřebujeme:

Na koláč: 25 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 100ml oleje (asi půl hrnku), 3 PL kakaa, 37 dkg polohr. mouky, 1 prášek do peč., 370 ml mléka ( můžete použít obyčejné mléko, kyselé mléko, nebo šlehačku - já používám šlehačku 250ml + 120ml mléka

Jak na to:

Den předem si připravíme pařížskou šlehačku, a to tak, že rozlámanou čokoládu dáme do kastrůlku se šlehačkou a na mírném plameni necháme svařit. Po vychladnutí dáme do lednice do druhého dne.Další den upečeme koláč. Smícháme všechny suroviny a těsto vlijeme na vymazaný plech. Upečeme při 160-170 °C, asi 30-40 min. Necháme vychladnout. Polevu si připravíme takto: Do kastrůlku nalijeme sušené mléko dobře rozmíchané ve vodě, přidáme cukr a na mírném plameni zahřejeme. Přidáme tuk, necháme rozpustit, nasypeme kokos a vymícháme polevu (kdo nemá rás chuť sušeného mléka, může zkusit polevu z obyčejného mléka, ale pak tam musíte dát víc cukru a tuku, aby to ztuhlo - nezkoušela jsem to). Tu pak naneseme na vychladlý koláč a stěrkou rozetřeme. Opět necháme ztuhnout a pak už jen krájíme na dílky ( nožem nahřátým v horké vodě to jde lépe) a každý kousek ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.Po tomto moučníku se u nás vždycky jen zapráší)

Podobné recepty:

Kokosové řezy, Kokosové řezy, Sladké kokosové kuličky, Sladké kokosové kuličky, Kokosové řezy