Rajčata zapékaná s česnekem
31.8.2008

8 zralých rajčat, 12 stroužků česneku, 60 ml olivového oleje, 4 bobkové listy, sůl, čerstvě namletý černý pepř, 4 lžíce lístků čerstvého oregana na ozdobu.
Jak na to:Troubu předehřejeme na 250 stupňů. Rozpůlená rajčata naskládáme do zapékací mísy v jedné vrstvě, mezi ně vložíme celé stroužky česneku. Rajčata potřeme olivovým olejem, přidáme bobkový list a posypeme pepřem. Peeme asi 40 minut - dokud nezměknou a nezačnou syčet. Podle chuti osolíme a ozdobíme oreganem.
Podobné recepty:Paprika zapékaná se sýrem, Zapékaná cuketa se sýrem, Zapékaná brokolice, Zapékaná bageta, Zapékaná cuketa s debrecínskou lahůdkou a se sýrem