Králík na víně

Potřebujeme:

2 stehna a 1 hřbet z králíka, 4 lžíce másla, 3 lžíce oleje, 3 cibule (nakrájené nadrobno), 200 ml vývaru (může být z kostky), 300 ml červeného vína, 1 lžíce jemného kečupu, 1-2 lžíce jemného kečupu, 1-2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička majoránky, sůl dle chut

Jak na to:

Králičí hřbet a stehna omyjeme, naporcujeme, osuąíme a osolíme. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a olej, vložíme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme porce králíka, opečeme po všech stranách, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vínem, přidáme kečup, majoránku, máslo, promícháme a povaříme. Nakonec dle chuti osolíme, porce králíka vložíme zpět a prohřejeme.
Podáváme s houskovým knedlíkem.

Podobné recepty:

Králík na víně, Králík se zeleninou na víně, Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou