Velikonoční hlavička
31.8.2008

250 g uzeného vařeného bůčku(uzená krkovička),1 veka, 4 vejce, 3 dcl mléka, 100 g tuku (Hera,Omega,Máslo), 100 g pórku, česnekové nati, kopřiv, bílý pepř, sůl,špetka muškátového květu
Jak na to:1. Vymažeme formu tukem
2. Do mísy dáme tuk (mírně rozpustit),krájenou veku (na kostičky),mléko ( v něm jsme rozmíchali koření a žloutky)
3. Přidáme kostičky masa,krájené zelené natě a vše promícháme
4. Uděláme tuhý sníh z bílků a ještě vše promícháme
5. Dáme do formy a pečeme.Podáváme teplou i studenou + zelenina nebo zeleninový salát.
Velikonoční hlavička , Velikonoční hrudka, Nakládané tvarůžky, Těstoviny s česnekem a brokolicí, Velikonoční nádivka