Pálivá chilli salsa

Potřebujeme:

1 velká plechovka loupaných rajčat, 1 nakrájená na drobno bílá cibule, 3 stroužky česneku, 3 červené chilli papričky (lze nahradit hrstkou malých feferonek), sůl, pepř, lžička olivového oleje, čerstvý koriandr podle chuti

Jak na to:

Chilli papričky nakrájíme na drobno (pokud někdo se bojí příliš ostré omáčky tak by měl odstranit semínka). Rajčata vyjmeme z plechovky, nakrájíme je na drobné kousky a promícháme je se šťávou zbylou v plechovce. Koriandr opláchneme, otřepeme a lístky nakrájíme na drobno. Rajčata, nakrájenou cibuli, chilli a koriandr promícháme, přidáme lžičku olivového oleje a dochutíme solí a pepřem. Necháme den uležet v lednici v nádobě přikryté folií.

Podobné recepty:

Salsa verde, Masové muffiny se salsou, Nakládaný hermelín, Rybí polévka, Ostré rybí ražniči