Doktorova šunka

Potřebujeme:

4 silnější plátky šunky, 2 cibule, 2 lžíce másla, půl lžičky mouky, 0,4 l vína, půl stroučku česneku, sůl, pepř, půl lžičky rajčatového protlaku, špetka cukru, lžíce smetany a lžička sekané petrželky

Jak na to:

Plátky šunky po obou stranách opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme 0,3 l bílého vína, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr a 10 minut povaříme. Nakonec dolijeme podle chuti zbylé víno a zjemníme smetanou. Omáčkou přelijeme plátky šunky a posypeme zelenou petrželkou. Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.

Podobné recepty:

Šunka v listovém těstě, Zapečené brambory sešlehačkou, Chlebové květiny, Plněná paprika, Smažená niva v šunce