Bruselská zeleninová polévka
8.9.2008

14 dkg cibule, 24 dkg celeru, 30 dkg rajčat, 40 dkg brambor, pepř, sůl, 12 dkg másla, 2l vody, osmažené kostičky housky do polévky
Jak na to:Očistíme cibuli, nakrájíme na kolečka a v kastrolku na másle ji zpěníme. Potom přidáme očištěný a nakrouhaný celer a obojí dozlatova osmažíme. Osmaženou zeleninu zalijeme horkou vodou, opepříme, osolíme, přidáme syrové nakrájené brambory, rozpůlená rajčata a vše vaříme asi půl hodiny doměkka. Hotovou zeleninovou polévku nakonec procedíme, zeleninu a brambory propasírujeme a vložíme zpět do polévky, přidáme osmaženou žemli a podáváme.
Podobné recepty:Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá zeleninová polévka, Jarní zeleninová polévka, Zeleninová vločková polévka, Dětská krémová zeleninová polévka