Kuřecí pečenky s bramborovou kaší a zeleninkou

Potřebujeme:

kuřecí masíčko(prsa, stehna...), cibule, mrkev celer, petržel, brambory, mouka s paprikou, nebo grilovacím kořením na obalení masa, vegeta, smetana, kostička kuřecího vývaru, pažitka, česnek-nemusí být a olej

Jak na to:

Maso nakrájíme na špalíčky, posypeme lehce vegetou, je možné taky potřít utřeným česnekem, a obalíme v mouce promíchané s paprikou.Opékáme na rozpáleném oleji do červena.Potom dáme zapéct do trouby, ale vůbec to není nutné. dá se jíst hned po opečení na pánvi. Když mám náladu ještě to nadívám šunkou a sýrem. Zeleninka:Cibuli (já dávám hódně) nakrájíme na proužky-silné, mrkev na kolečka, celer, petržel-orestujeme na pánvi na trošce oleje, přidáme kostku kuřecího vývaru, přisolíme a po změknutí zeleninky(ale jen na skus, zelenina nesmí být na kaši)přidáme smetanu, množství podle vlastní chuti. přidávám i trochu grilovacího koření, těsně před podáváním přihodíme pažitku.Uděláme bramborovou kaši.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa se sýrem a broskví, Treska se zeleninkou na másle zapečené ve vajíčku, Marinované kuřecí křidélka, Lečovo-kuřecí řízky, Bramborový nákyp s mletým masem