Špagety Carbonara

Potřebujeme:

300 g špaget, 150 g anglické slaniny, 100 g čerstvých žampiónů, 50 g parmazánu, 4 lžíce bílého vína, 2 vejce, lžíce smetany, 2 stroužky česneku, petrželovou nať, sůl a drcený pepř

Jak na to:

Šagety vaříme v osolené vodě cca 8 minut. Mezitím na pánvi rozpálíme olej, přidáme slaninu a po chvilce žampióny a nadrobno nakrájený česnek. Orestujeme a zalijeme vínem. Vaříme až se tekutina odpaří. V hrnku nebo misce rozmícháme dvě vejce, lžíci smetany, většinu parmazánu, drcený pepř a sůl. Na předehřátý hlubší talíř dáme scezené, okapané špagety (musí být horké), přidáme směs z pánve, zalijeme rozmíchanou směsí z hrnku, promícháme, posypeme nasekanou petrželkou a zbytkem parmazánu a podáváme.

Podobné recepty:

Špagety carbonara, Špagety carbonara, Špagety s italskou drobenkou, Špagety, Špagety s mletým masem