Ďáblův dech

Potřebujeme:

tři větší kučecí prsní řízky, dvě velké cibule, palice česneku lžíce oleje, dvě lžíce kremžské hořčice, cca 500 g kečupu, sáček mražené zeleniny (jakou má kdo rád,dávám hrášek,kukuřici a směs červené papriky a mrkve,lze nahradit zeleninovým lečem) lžička chili, půl lžičky pepře, lžička soliveka, nebo chleba,olej na smažení

Jak na to:

Kuřecí řízky nakrájíme na dlouhé tenké nudličky,cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky,polovinu česneku prolisujeme do římského hrnce (nebo jiného pekáčku,lze i na pánvi,ale v troubě je lepší) smícháme maso,zeleninu,přidáme olej,kečup,hořčiči,koření a řádně promícháme,můžeme nechat odležet tak hodinu,je pak lepší,nebo dělat rovnou.Necháme péct tak na 180 °C cca 3/4 hodiny,dokud se z kečupu nevypeče všechna voda a nezůstane hodně tmavě červený.Chléb a veku opečeme na oleji a potřeme druhou várkou česneku,směsí topinky potřeme.

Podobné recepty:

Horký dech, Pekelný dech, Šéfů ohnivý dech, Těstoviny Šakalí dech