Grilované kuře či - saté

1 kuře, 2dc sojové omáčky, 1dc citrónové sťávy, 1dc oleje, 2cibule, 2stroužky česneku, 2lžíce medu, 1 lžíce kari, 1 lžíce pepře, 1 lžíce chilli
Jak na to:Kuře řádně omyjeme, osušíme, naporcujeme asi na 8 ks, můžeme i vykostit.
Na třech lžících oleje osmažíme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Až je cibule měkká přidáme kari, chilli, pepř - krátce opražíme.
V míse kde bude kuřátko odpočívat smícháme sojovou omáčku, citr. šťávu, olej a med. Nakonec přimícháme vychladlou směs. Pak vložíme kuře a nádobu uzavřeme a dáme do lednice - nejlépe do druhého dne. Během té doby jednotlivé porce obracíme, aby kuře marinádu dostatečně nasáklo. Při grilování můžeme marinádou kuře potírat, zbytek ohřejeme a podáváme ještě k dochucení.
Nejlíp chutná s chlebem.
Grilované kuře s bílým jogurtem a medem, Kuře na francouzský, Grilované česnekové kuře, Kuře opékané na rožni, Indonéské skopové saté se sójovou omáčkou