Šlehačková bublanina
2.10.2008

3 celá vejce, 1/4 litru pískového cukru, 1/4 litru neušlehané šlehačky, 1/2 litru polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra (není nutná), třešně (višně, meruňky ...podle chuti), pečící papír nebo tuk a hrubá mouka na formu
Jak na to:Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme šlehačku a mouku s práškem, kůrou a umícháme dohladka. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy (nebo vyložené pečícím papírem) a pokryjeme omytými, osušenými a moukou posypanými třešněmi (nebo jiným ovocem). A upečeme v předehřáté troubě dozlatova (peču na 170 stupňů).
Podobné recepty:Lahodná bublanina, Bublanina, Rychlá bublanina, Chřest se šunkou, Bezlepková šlehačková bábovka