Kynuté těsto na koláče

Potřebujeme:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 žloutek, 2 lžíce pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 balíčku droždí,7 lžic rozpuštěného tuku- možno i oleje,1/4 litru vlažného mléka, špetku soli

Jak na to:

Do mísy nasypu 2 hrnky polohrub. mouky , udělám ve prostřed důlek a rozdrobím tam půl až 3/4 kostičky droždí,které má pokojovou teplotu, tak vyndat z lednice dřív, na které nasypu půl kávové lžičky cukru a asi 2 lžíce vlažného mléka. Nechám chvilku zkypět a přidám rozpuštěný tuk, žloutek a cukr . To vše zaliji asi 1/4 l vlažného mléka a propracuji tak, aby se těsto nelepilo o stěnu mísy. Když je to řídké, přidám trochu mouky, když tuhé, mléko. Ale většinou to vychází. Dám kynout a pak už dělám koláč na plech, buchty, nebo malé koláčky.

Podobné recepty:

Těsto na kynuté koláče, Kynuté těsto na buchty, vdolky a koláče, Kynuté těsto na všechno, Rybízový koláč s tvarohovou nádivkou, Chodské koláče