Candát s jemnou petrželkovou omáčkou

2.10.2008
Potřebujeme:

4 porce candáta, půl svazku petrželky, 2 lžíce oleje, sůl
Omáčka: 4 žloutky, 1 lžíce másla, citrónová šťáva, sůl.

Jak na to:

Očiątěné porce candáta dáme do vařící vody, přidáme pokrájenou petrželku a zakapeme oleje. Rybí maso uvaříme doměkka. Mezitím v kastrůlku na mírném ohni šleháme až do zhoustnutí 4 žloutky s máslem a citrónovou šťávou. Pak omáčku zředíme vývarem z candátaa podle chuti dosolíme. Porce ryby urovnáme na talíře a přelijeme.
Podáváme s krajíčky bílé veky.

Podobné recepty:

Maďarský candát, Candát na smetaně, Candát na bylinkové omáčce, Candát na portugalský způsob, Nicolaus top & taste