Italská bylinková omáčka
Potřebujeme:1 cibule, 1 lžíce sekané zelené petrželky, 1 lžíce sekané natě kerblíku, 1 lžíce hořčice, jemně sekaná snítka estragonu, 1 lžíce sekaných kaparů, 1 v octě nakládaná a jemně nasekaná feferonka, 2 lžíce oleje, půl lžíce octa, mletý pepř, sůl
Jak na to:Cibuli jemně nakrájíme, několikrát propláchneme studenou vodou a v čistém plátěném ubrousku dobře vymačkáme. Vymačkanou cibuli dáme do misky a smícháme s ostatními surovinami.
Podáváme k pečenému masu.
Bulharský salát s olivami, Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Italská omáčka, Kořeněná bylinková omáčka, Bylinková omáčka Chimichuri