Dýňová polévka
6.1.2009

50 g cibule, 1 kg oranžové dýně, 200 g mléka, 50 g oleje, pepř bílý, 200 g smetany ke šlehání, 400 ml vody, 300 g kořenové zeleniny, sůl
Jak na to:Na oleji orestujeme zeleninu, po chvilce přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Vše orestujeme do zlatova a přidáme dýni (oloupanou, zbavenou jadérek, nakrájenou na kostky). Vše opečeme a zalijeme vodou a mlékem.Vaříme do změknutí, poté vše rozmixujeme. Chvilku ještě povaříme, dochutíme solí, pepřem a zjemníme šlehačkou.Při podávání zdobíme ušlehanou šlehačkou a fritovanými nudličkami cukety
Podobné recepty:Dýňová polévka s ořechy, Dýňová polévka, Dýňová polévka, Dýňová polévka, Dýňová polévka