Chlupaté knedlíky
25.7.2010
1,2 kg brambor (nové nejsou vhodné), 300 g hrubé mouky, 1 vejce, sádlo, sůl
Jak na to:Očištěné a omyté brambory nastrouháme na struhadle s malými otvory a necháme asi čtvrt hodiny stát. Poté je přes husté síto scedíme a necháme odkapat. Přidáme vejce, sůl a za stálého míchání hrubou mouku.
Těsto velmi pečlivě promícháme. Do vařící slané vody vkládáme ostřejší lžící chlupaté knedlíky, dáváme pozor, aby se neslepily nebo nepřilepily na dno a vaříme přibližně dvanáct minut. Uvařené omastíme sádlem.
Chlupaté knedlíky s uzeným masem, Chlupaté knedlíky s houbami, Chlupaté knedlíky , Staročeská husa s chlupatými knedlíky, Plněné bramborové knedlíky