Kapr v alobalu

13.10.2008
Potřebujeme:

Seznam ingrediencí: 4 plátky kapra, 8 dkg másla, 5 dkg stolního oleje, 1,5 dkg hladké mouky, 5 dkg sýru na strouhání na posypání drobně nasekaná petrželová nať, na pokapání citronová šťáva, 4 špetky pálivé papriky, soli

Jak na to:

Postup přípravy:Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem a necháme aspoň 15 min proležet. Změklé máslo promícháme s petrželkou a strouhaným sýrem. Proleželé porce kapra osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce, smíchané s paprikou a položíme na alobal potřený olejem. Povrch kapra poklademe petrželovým máslem, alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 min. Podáváme s bramborovým salátem nebo brambory

Podobné recepty:

Kapr se sýrem v alobalu, Plněný kapr, Ďábelský kapr v alobalu, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro