Chřestová polévka
30.6.2010

200 g čerstvého chřestu, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml sladké smetany, špetka muškátového květu, 1 žloutek, sůl, 250 ml vody
Jak na to:Očistěný, opravný a na špalíčky nakrájený chřest dáme do vařící vody, uvaříme doměkka a vyjmeme.
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Rozředíme ji prochladlým vývarem z chřestu, promícháme a povaříme 20 minut. Polévku okořeníme, osolíme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutek.
Nakonec do polévky vložíme uvařený chřest a ještě ji prohřejeme, ale už nevaříme.
Jemná chřestová polévka, Chřestová polévka, Chřestová polévka, Chřestová polévka, Chřestová polévka