Svíčková na smetaně podle mojí maminky

Potřebujeme:

asi 800g masa, trochu špeku, 3 mrkve, 3 petržele, 120 g celeru, trochu sádla, 1 cibuli, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, sůl, pepř, tymián, 250 ml šlehačky, hl. mouku, půl lžičky octa nebo kolečko citronu, trocha másla na zjemnění

Jak na to:

Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme si kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou zeleninu, plátek nakrájeného špeku, nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, kuličky pepře.Vše začneme restovat, dokud nám zelenina nezhnědne.Maso posolíme, opepříme a špetkou tymiánu okořeníme.Vložíme maso na zeleninu a podlijeme hrnkem vody a asi 1 hodinu(pokud máme maso hovězí tak i více) dusíme.Během dušení podléváme.Poté maso vyndáme, vyjmeme koření a zeleninu rozmixujeme.Pak přidáme tolik horké vody, kolik chceme mít omáčky.Zalijeme šlehačkou a pokud je omáčka příliš řídká zahustíme hladkou moukou.Poté dochutíme octem nebo citronem, solí podle chuti nebo můžete i přisladit pokud to máte radši a do omáčky vložíme maso a ještě chvíli povaříme.Poté servírujeme s houskovými knedlemi, brusinkami a šlehačkou.

Podobné recepty:

Hermelínová pomazánka podle mojí maminky, Tvarohová bábovka mojí maminky, Kotlety mojí maminky, Bleskový koláč podle mojí maminky, Svíčková